10 důvodů, proč si pořídit nový HELIOS Orange

Možná už víte, že jsme letos představili zbrusu nový HELIOS Orange. Díky masivním inovacím, kterými si prošla každá jeho část, mu říkáme též edice iNUVIO. Přinášíme vám deset velmi dobrých důvodů, proč byste si měli nový HELIOS Orange do firmy pořídit.

Nabídne vám rychlejší a efektivnější každodenní práci

(Ne)snadnost každodenní práce s podnikovým informačním systémem je ve finále to, co rozhoduje o jeho úspěchu. My to moc dobře víme. Proto jsme nový Orange navrhli přesně tak, aby svým uživatelům maximálně šetřil čas. Víme, že každé jedno kliknutí se počítá. Jsme si vědomi toho, že uživatelské rozhraní musí být ergonomické a pro uživatele příjemné. Proto si drtivou většinu součástí rozhraní nového HELIOS Orange může každý přizpůsobit přesně svým potřebám. Více o možnostech přizpůsobení si můžete přečíst zde.

Jenže přizpůsobení menu a různých ikon vedoucích napřímo k tomu, co používáte nejčastěji, nejsou jedinou cestou, jak být efektivnější. Proto nový HELIOS Orange obsahuje také infopanel, který vám nabídne okamžitý náhled dokumentů, diskuse k jednotlivým položkám nebo třeba podrobný návod, co teď máte dělat. Více o něm se dozvíte v tomto článku.

Budete mít okamžitý přehled o dění ve firmě

Důležité minuty, hodiny, ale někdy také celé dny práce vám může ušetřit to, když budete mít vždy okamžitý přehled, co se ve firmě děje. U klíčových věcí pak nedojde ke zbytečnému prodlení a vy budete moci zasáhnout ihned. Nový HELIOS Orange proto nabízí uživatelsky přizpůsobený Dashboard, kterých každý uživatel může mít hned několik a je možné definovat i společné dashboardy pro všechny zaměstnance či jednotlivé týmy. Na důležité dění každého uživatele navíc upozorní i notifikace, které není problém dostávat třeba i do mobilního telefonu.

Získáte business intelligence za pakatel pro všechny

Když už je řeč o přehledu o dění ve firmě, nesmíme zapomenout na business intelligence nástroje. Ty dokážou často odhalit na první pohled skryté souvislosti či trendy. U nás BI dostanete pro všechny své uživatele za pouhých 10 000 Kč. Naši věrní zákazníci a uživatelé předchozí verze HELIOS Orange ho dokonce v rámci migrace dostanou zcela zdarma. Jedná se přitom o naprosto plnohodnotné BI, které umí zpracovávat libovolná vámi zvolená data z HELIOS Orange.

O svých klientech budete vědět vše

Business intelligence je samozřejmě cestou, jak na první pohled zjistit o firmě vše. Pokud se ale bavíme o pohledu na zákazníky, jejich historii a obchodní příležitosti, které u nich máme rozjednané, je k tomu přece jen potřeba specializovaný nástroj – CRM. Proto jsme do nového HELIOS Orange připravili zbrusu nové CRM, které vám pomůže maximálně zlepšit a zefektivnit řízení vztahů s vašimi zákazníky.

Řekne vám, když něco bude vyžadovat vaši pozornost

V záplavě každodenní práce může snadno zapadnout, když některý ze stovek úkolů, jež každý týden dokončíte nebo předáte kolegům, začne vyžadovat opětovnou pozornost – třeba když se vás kolega v diskusi nad konkrétní položkou v systému na něco zeptá. Nový HELIOS Orange proto obsahuje modul Notifikace, který vás vždy upozorní na to, co je pro vás důležité, a který si samozřejmě můžete podrobně upravit podle vlastních potřeb a preferencí.

Bude dávat pozor i za vás

Mít o všem přehled někdy nestačí. Dat, která na nás v systému číhají, je totiž čím dál víc. Proto jsme si dovolili do nového HELIOS Orange zakomponovat také inteligentního virtuálního kolegu, jenž vás sám upozorní, pokud se najde něco, co jste kvůli komplexitě různých souvislostí mohli přehlédnout nebo co by vás mohlo zajímat. Třeba to, že firma, které jste vystavili před týdnem faktury, se dnes ráno ocitla v insolvenci. Této funkcionalitě říkáme Analytik, a podobně jako celou řadu dalších součástí systému, i její schopnosti můžete plně přizpůsobit svým představám.

Data obsažená v systému budete moci snadno zpřístupnit komukoliv

Váš podnikový informační systém obsahuje celou řadu velmi důležitých a užitečných dat, která však mohou být užitečná i těm, kdo do něj přístup nemají. Kupříkladu zákazníci mohou ocenit, když uvidí, v jakém stavu rozpracovanosti jsou jejich zakázky a kdy je plánovaná jejich expedice, dodavatelé zase rádi uvidí přehled dodacích listů a faktur a zaměstnanci jednotlivých poboček mohou ocenit pohled na firmu jako celek či přehledné grafické srovnání s ostatními pobočkami. Proto jsme pro vás připravili ePortál, který dokáže tohle všechno i mnohem víc – třeba sběr zpětné vazby od zákazníků přímo do systému HELIOS.

Budete moci být v neustálém kontaktu s kolegy, partnery i klienty

Je to tak, nový HELIOS Orange vám prostě umožní být neustále v kontaktu s kolegy, partnery i klienty. Na veškeré zprávy od nich budete, jak je dnes dobrým zvykem, upozorněni formou notifikací, a to jak přímo v systému, tak třeba v mobilním telefonu. Kolegům budete moci odpovídat přímo v interaktivních diskusích, podobně jako na sociálních sítích. A o veškerém dění budete mít neustálý přehled díky widgetu na vašem dashboardu.

Zjistíte, kde jsou vaši klienti i rozpracované zakázky

Jenže někdy je potřeba vědět, kde se co šustne nejen v rámci systému, ale i v rámci konkrétní geografické polohy. Kde jsou naši zákazníci? Kde se nacházejí naše rozpracované zakázky? Jak co nejvíce ušetřit při vyslání našich servisních techniků či obchodníků k našim zákazníkům? Na tohle všechno vám dá nový HELIOS Orange přesné odpovědi. Konkrétně ve svém modulu Rinkai pro mapy a plánování cest, který můžete mít pro celou firmu k dispozici již od 500 korun měsíčně.

Připraví vás na budoucnost

Připadá vám tohle všechno ještě málo? Nový HELIOS Orange toho bude umět mnohem víc. Ptáte se kdy? Už příští týden, měsíc, rok. Neustále totiž doplňujeme jeho klíčové funkcionality a chystáme nové. Totéž činí naši obchodní partneři, kteří vyvíjejí vlastní partnerská řešení, a stejně tak i naši zákazníci. HELIOS Orange je totiž plně otevřený moderní podnikový informační systém, postavený na stabilní a výkonné serverové platformě od Microsoftu. Díky tomu vás dokáže perfektně připravit na budoucnost, protože podobně jako vaše vlastní firma, i HELIOS Orange se vyvíjí doslova každým dnem, a to na základě zpětné vazby od vás, našich zákazníků.