HELIOS Pantheon mezi finalisty IT produktu roku 2021

HELIOS Pantheon se dostal mezi finalisty soutěže IT produkt roku 2021, kterou vyhlašuje prestižní časopis Computerworld. Redakce ocenila zajímavé funkcionality, které poskytuje svým uživatelům. Celou soutěž čeká ještě několik kol a její výsledky budou známy až na konci roku.

Co je to IT produkt roku

IT produkt roku je každoroční soutěž, kterou vyhlašuje časopis Computerworld mezinárodního nakladatelství IDG. IT produkt roku vyzdvihuje produkty, které se svou inovativností, funkčním zdokonalením či zjednodušeným ovládáním významně pozitivně odlišují od konkurenčních produktů stejné kategorie. Do prvního kola letošního 15. ročníku se probojovalo devět finalistů. Finále soutěže přijde ale až na konci roku. Pro HELIOS Pantheon, který se na trh dostal teprve v lednu, jde o významné ocenění hned v úvodu jeho existence.

Čím je HELIOS Pantheon jiný

HELIOS Pantheon je nový informační systém určený pro veřejnou správu. Snaží se oslovit celkem tři různé cílové skupiny, pro které je dokonale přizpůsoben – příspěvkové organizace, územní samosprávné celky a organizační složky státu spolu se státními institucemi.

HELIOS Pantheon se od konkurenčních produktů odlišuje zejména podstatnými inovacemi. Ty se týkají jak uživatelského rozhraní, které je navrženo tak, aby bylo možné jej maximálně přizpůsobit potřebám konkrétního uživatele, tak funkcionalit, které kladou velký důraz na kontrolní mechanismy, reportingové výstupy a automatizaci. Nativní součástí systému se stala i vestavěná business intelligence, což doposud bylo doménou spíše systémů pro komerční sféru.

Systém postavený na třech pilířích

HELIOS Pantheon staví svou architekturu na třech základních pilířích – datech, procesech a digitalizaci. Každý z nich je propracovaný do nejmenších detailů a nese si v sobě to nejlepší ze systémů pro veřejnou správu, ale i pro tu komerční. To pomáhá pracovníkům veřejné správy nejen s řízením příspěvkových organizací, ale také s řízením projektů i s vyhodnocováním celé řady dalších ukazatelů, které se dnes rozšiřují z komerční sféry do veřejné.

Velkou výhodou HELIOSU Pantheon je také maximální důraz na legislativní procesy a jejich důslednou aktualizaci. Zde systém přirozeně těží z toho, že společnost Asseco Solutions je lokálním českým dodavatelem s více než třicetiletou historií působení na českém trhu.

Moderní systém pro moderní veřejnou správu

Celkově osloví nový systém zejména ty složky veřejné správy, které jsou nakloněny otevřené elektronizaci, inovacím a možnosti detailněji, flexibilněji a důsledněji řídit a vyhodnocovat jednotlivé procesy, projekty i finanční toky. Pantheon je také skvěle připraven na výzvy nové doby. Součástí řešení je totiž podpora a zabezpečení práce na dálku i nástup připravovaného eGovernment cloudu. Samozřejmostí je napojení na spisovou službu a státní rejstříky.