HELIOS v cloudu aneb jak mít řízení firmy dostupné kdykoliv a kdekoliv

Řada menších firem se přes léto ocitá v situacích, kdy jejich vedení cestuje různě po dovolených a totéž se týká i lidí, kteří – ať už interně, či externě – zajišťují IT podporu chodu celého ERP systému. Existuje však cesta, jak trávit i období dovolených v klidu a s 99,99% jistotou, že v systému vše poběží tak, jak má. Ta cesta se jmenuje ERPORT.

Co je to ERPORT

ERPORT je cloudová platforma od společnosti Asseco Solutions pro bezpečný a spolehlivý provoz podnikových informačních systémů HELIOS Easy, HELIOS Orange a HELIOS Green. Kromě těchto systémů v něm však můžete provozovat i další aplikace. V porovnání s tím, kdybyste provozovali systém přímo na vašich serverech ve vaší firmě, nepoznáte žádný rozdíl. Jediné, na co je třeba dát pozor, je zajištění konektivity z firmy do internetu. Pokud vám vypadne připojení k internetu, vypadne i připojení k podnikovému informačnímu systému. Stejně jako tomu je u firem s více pobočkami, když pobočka ztratí konektivitu do centrály se servery.

Výhodou ovšem je automatická univerzální přístupnost systému kdykoliv a odkudkoliv, jen prostřednictvím internetu. Veškeré přenosy dat mezi datovým centrem ERPORTU a vašimi počítači jsou samozřejmě šifrované 256bitovou hloubkou. Bez přístupových údajů se k vašim datům nikdo nikdy nedostane. Ani fyzicky. Datové centrum umožňuje přístup pouze držitelům čipové karty a příslušných biometrických údajů. Veškeré přístupy například servisních techniků k serverům jsou pečlivě evidovány a archivovány.

Jaké výhody ERP v cloudu přináší

ERPORT vám umožní zapomenout na spoustu každodenních starostí spojených s provozem tak náročné a kritické IT infrastruktury, jakou podnikový informační systém pro každou firmu bezpochyby je. Nemusíte se starat o fyzické, protipožární ani kybernetické zabezpečení vašich serverů, ze kterých podnikový informační systém, případně i další aplikace provozujete. O vše se postaráme za vás, a to včetně aktualizací. Ty mnohdy dokážou nejednomu zkušenému IT profesionálovi přidělat mnoho vrásek na tváři.

ERPORT je provozován z datového centra umístěného na území České republiky. Žádná vaše data tak nikdy území našeho státu neopustí, což je klíčovým faktorem zejména při zpracovávání osobních údajů ve smyslu zákona. Z tohoto pohledu je tedy vše stejné jako ve vaší firmě.

Velmi výrazně odlišná je naopak garantovaná dostupnost vašeho systému. Zatímco ERPORT garantuje 99,99% dostupnost, tj. nejvýše 52 minut a 34 sekund výpadku za rok, běžná IT infrastruktura umístěná ve firmě je obvykle schopna garantovat 99% dostupnost, tj. 87,6 hodiny výpadku ročně – například kvůli výpadkům elektřiny, selhání hardwaru včetně například síťových prvků, problémům se softwarem atd. Přechodem na ERPORT tak získáte i mnohem větší dostupnost podnikového informačního systému.

Ale co cena?

Velkou výhodou ERPORTU je nulová počáteční investice. Nemusíte kupovat ani instalovat žádné servery, síťové prvky, datová úložiště, zkrátka nic. ERPORT navíc nabízí fixní měsíční platbu na základě vámi požadovaného výkonu a rozsahu služeb. Ty lze samozřejmě v průběhu využívání služby kdykoliv změnit. Na úvod máte také měsíc zdarma na vyzkoušení.

Více informací hledejte přímo na produktové stránce cloudové platformy ERPORT.