Jak na mzdy v čase legislativních změn? Podívejte se na náš webinář!

HELIOS Orange je připravený na nové změny v problematice účtování a vyplácení mezd. Aktualizace vydaná 2. dubna zohledňuje všechny legislativní novinky i uživatelské požadavky. Podívejte se, jak vám můžeme pomoci.

Co se mění v oblasti mezd

Aktuální opatření vlády ČR a Ministerstva práce a sociálních věcí se promítla také do oblastí ošetřování člena rodiny (OČR), nařízené karantény i situací, kdy při uzavření firmy nemůže zaměstnanec z různých důvodů pracovat – od překážek v práci až po omezení poptávky po službách.

Mění se i pravidla pro eNeschopenky, konkrétně se rozšířila o storna a změny. Tyto změny navíc ovlivňují také další mzdové agendy jako třeba agendu České správy sociálního zabezpečení pro výpočet důchodového pojištění.

Od 1. dubna navíc došlo k plánovanému navýšení životního minima, které se promítá do výpočtu výše nezabavitelné částky u zaměstnanců v exekuci. Všechny tyto změny pokrývá aktualizace HELIOS Orange vydaná 2. dubna. Podrobněji se s nimi seznámíte v našem bezplatném webináři.

Vyzrajte s námi na mzdy a zjednodušte si práci

Co všechno se změnilo? Ve formulářích pro nemocenskou je k dispozici zaškrtávací položka „Karanténa“, v evidenci dávek nemocenského pojištění (DNP) přibyla kvůli změnám eNeschopenky položka „Změny/Storna vybrané DNP“ a celá tato agenda zohlednila i další novinky, jako je více řádků pro vycházky, adresu a mnoho dalšího. Nově si lze poradit i s elektronickým podáním OČR bez čísla rozhodnutí.

Víte, jak přesně řešit v systému HELIOS jednotlivé (staro)nové agendy? Jak si poradit se zápočty vyloučených dob do evidenčních listů důchodového pojištění? Odpovědi na tyto a řadu dalších otázek se kromě našeho webináře dozvíte i v poradně pro klienty, kde najdete také neustále aktualizované informace a tipy.

Nemáte ještě ve firmě systém HELIOS? Nevadí. V našem webináři a poradně najdete detailní souhrn veškerých aktuálních změn ve mzdové oblasti a zjistíte, jak tuto agendu se systémem HELIOS Orange jednoduše vyřešit. Kontaktujte nás přes níže uvedený formulář a zjistěte, jak vám můžeme pomoci.