Je libo mapy a plánování tras v HELIOS Orange?

Kde jsou umístěni naši zákazníci, partneři, technologie? Jak co nejefektivněji zajistit zítřejší servis deseti zařízení na různých místech? Jak co nejlevněji vyslat obchodníka na pět schůzek denně? Odpovědi na tyto otázky dnes hledá spousta firem každý den. Modul map a plánování tras Rinkai pro nový HELIOS Orange edice iNUVIO vám dokáže nabídnout všechny odpovědi již od 500 Kč měsíčně.

Proč se zajímat o mapy

Možná už jste někdy slyšeli výrok, že jeden obrázek je lepší než tisíc slov. O mapových podkladech to platí dvojnásob. Je skvělé mít k dispozici informaci, že ve Středočeském kraji máte 20 velkých zákazníků. Možná jsou ale situace, kdy vám přijde vhod vědět, zda jsou všichni situováni okolo Mladé Boleslavi, nebo zda je jeden z Příbrami, pět z Berouna, tři z Kutné Hory, osm z Mělníka, dva z Rakovníka a jen jeden z Mladé Boleslavi. Když si necháte ze systému HELIOS vyjet report s adresami, tak to samozřejmě hned uvidíte. Jenže ne každý zaměstnanec má dokonalou znalost místopisu a ne každá firma sídlí v dostatečně velkém městě, o kterém tušíte, kde přesně se nachází. Jeden pohled na mapu vám tak někdy dokáže ušetřit spoustu času i zbytečných nákladů. A je přitom jedno, zda pracujete v obchodu, marketingu, servisu nebo logistice.

To vše navíc platí dvojnásob, pokud místo na zákazníky či obchodní partnery (v systému HELIOS zkrátka „organizace“) dojde na jednotlivé zakázky. I ty dokáže Rinkai velmi brzy zobrazit na mapě.

Pomocník při plánování tras

Druhou klíčovou a velmi často žádanou funkcionalitou je pomocník pro plánování tras. Toho ocení zejména obchodní, servisní, dopravní a spediční firmy, kde řada zaměstnanců tráví objížděním zákazníků celý pracovní den. Pomocník při plánování vám pomůže nalézt vždy tu nejoptimálnější trasu mezi libovolným počtem bodů, a to dle vámi zadaného typu vozidla, včetně nákladních. V rámci optimalizace je také možné definovat pořadí zastávek (například vykládky zboží), což se následně projeví na posloupnosti naskladnění zboží do vozidla.

V základní verzi jsou k dispozici mapy České a Slovenské republiky a ve verzi PREMIUM jsou k dispozici mapy některých evropských zemí (Německo, Rakousko, Polsko, Maďarsko, Rusko, Ukrajina, Estonsko, Lotyšsko, Litva, Bělorusko, Moldavsko, Rumunsko, Švýcarsko, Itálie atd.). Samozřejmostí jsou i agendy pro knihu jízd, cestovní náhrady, výdejky či expediční příkazy.

Už nikdy nebudete ve velkých průmyslových areálech bloudit

Důležitou funkcí, zejména pro ty, kteří dodávají zboží a služby do velkých průmyslových areálů, je také možnost do systému HELIOS přenést informaci o přesné GPS poloze. Tu můžete zadat přímo z mapy, kde vidíte jednotlivé objekty či vjezdy v rámci daného areálu. Stejnou funkci ocení i provozovatelé nejrůznějších technických zařízení rozmístěných mimo přesné adresy domů – rozvaděče, kontejnery, stavební stroje a podobně. I zde si můžete vyhledat přibližnou polohu podle adresy nejbližší budovy a pak zadat tu přesnou přímo z mapy a přenést ji do datového pole v systému HELIOS.

Komu se modul Rinkai vyplatí

Modul Rinkai můžete mít v základní verzi s mapami ČR a SR už od 500 korun měsíčně, a to pro všechny uživatele systému HELIOS. Pokud díky němu například při plánování tras ušetříte dohromady pouhých 15 litrů nafty za měsíc, pak už se vám vyplatil. Ve skutečnosti však nešetří jen pohonné hmoty, ale také čas. A ten mnohdy stojí víc než 32 korun za jednotku práce vašeho zaměstnance.