Jedeme dál, díky online nástrojům

Současná situace ohledně koronaviru urychlila v řadě firem přechod k využívání moderních technologií pro práci na dálku. My nejsme výjimkou. Většina našich zaměstnanců teď pracuje z prostředí domova a vše funguje jako dřív. Microsoft Teams nahradil osobní porady i setkání a online spolupracujeme i s našimi partnery a zákazníky. Jak to u nás tedy teď vypadá?

S klienty, partnery i kolegy řešíme vše přes Microsoft Teams

Pro klienty jsme samozřejmě k dispozici i nadále. Každý všední den provozujeme na čísle 244 104 155 od 8:00 do 16:30 naši telefonickou hotline, stejně jako dříve.

Co se ale změnilo, je způsob setkávání se s klienty a obchodními partnery. V souladu s doporučeními a nařízeními Vlády ČR jsme je plně nahradili online nástroji. Využíváme k tomu Microsoft Teams, který nabízí plnohodnotnou náhradu osobního kontaktu, včetně videohovorů, sdílení obrazovky počítače apod. Ten je nyní na dobu šest měsíců k dispozici všem uživatelům zdarma, takže vyzkoušet si ho můžete i vy.

Jak to v praxi vypadá? Namísto pozvání na osobní schůzku od nás klienti či obchodní partneři dostávají pozvánky na online schůzky přes Microsoft Teams. Ten lze využívat přímo z webového prohlížeče (Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox). Stačí jen kliknout na odkaz v pozvánce (viz návod zde). Stejně tak je však možné stáhnout si plnohodnotného tlustého klienta pro Teams, a to na těchto stránkách. Microsoft Teams je k dispozici i pro mobilní zařízení, ve verzi pro Android a iOS.

Porady z pohodlí a bezpečí domova

Změnil se však i způsob práce našich zaměstnanců. Už dříve jsme podporovali u nás velmi populární home office. Na tom dnes, díky situaci kolem koronaviru, funguje už většina firmy. Všechny porady se však konají dál, podle původního harmonogramu. Jen už se nepotkáváme v zasedacích místnostech, ale prostřednictvím Microsoft Teams. Díky tomu můžeme dál pracovat na všech našich novinkách, jako je v lednu představený HELIOS Pantheon, bez přerušení. A že se letos máte ještě na co těšit!