Máme pro vás zbrusu nové CRM, které vám pomůže s byznysem

Že je CRM součástí našich podnikových informačních systémů HELIOS, už možná víte. V novém HELIOS Orange edice iNUVIO jsme ho ale od základů přepracovali. A máte se na co těšit! Naše CRM vám totiž doslova přinese novou perspektivu, jak koukat na klienty, obchod i marketing.

Důraz na zákazníky není novinkou

Jak už víte z našeho seriálu o historii podnikových informačních systémů, CRM (customer relationship management) kdysi vznikly jako samostatné informační systémy. Tehdy se nechaly inspirovat vývojem v oblasti automatizace řízení výroby. Jenže už v devadesátých letech se objevil trend CRM integrovat do tehdejších ERP systémů, tedy systémů, jež uměly řídit nejen výrobu a finance, ale i všechny ostatní části byznysu. A tak i v systémech HELIOS je CRM už po mnoho let jejich samozřejmou součástí. Teď jsme ho ale, stejně jako všechny ostatní součásti původního HELIOS Orange, od základu přepracovali. Na co se můžete v systému HELIOS Orange edice iNUVIO těšit?

K čemu využívat nové CRM

My v HELIOSU věříme, že podstatou orientace na zákazníka, která je v dnešním byznysu už nutností, je uspokojení jeho potřeb. K tomu je potřeba své zákazníky detailně znát, vědět, jaké chtějí produkty, systematicky řídit péči o ně a samozřejmě podchytit i veškeré řízení obchodních a marketingových aktivit.

Proto vám nové CRM v HELIOS Orange edice iNUVIO umožní klienty kategorizovat podle nejrůznějších hledisek, zkoumat, které produkty si daní klienti kupují, jak probíhala s každým z klientů veškerá komunikace, dá vám nástroje k vyhodnocování spokojenosti klientů a v neposlední řadě i k odhadu potenciálu každého z vašich zákazníků (ve smyslu příležitostí a poptávek).

Marketing a péče o zákazníky budou hračka

Jedna z perspektiv, které vám naše nové CRM nabízí, je tzv. perspektiva firmy. Ta vám umožní jednak podívat se na to, co je důležité znát z pohledu řízení marketingového mixu a přípravy produktů, a jednak vyhodnocovat také péči o klienty.

Můžete se zde tedy podívat na všechny charakteristiky zákazníků (dle různých typů kategorií, které si sami můžete volit), plánovat a vyhodnocovat marketingové akce i spravovat kontaktní osoby pro jednotlivé zákazníky.

Z pohledu péče o zákazníky zde získáte rychlý přehled o všech dokladech a odebraném zboží od jednotlivých zákazníků i přehled o všech poptávkách a příležitostech, které k daným klientům máte evidovány, stejně jako informace o všech kontaktních jednáních, která se za vaši společnost s daným klientem vedla.

Řízení obchodních příležitostí a pipeline nesmí chybět

Naše nové CRM také nabízí tzv. perspektivu zakázky. Ta je důležitá zejména pro řízení obchodu a umožňuje kompletní a komplexní řízení obchodních případů v celé presales fázi, včetně řízení aktivit a veškerých vztahů souvisejících se zakázkou (a to například i s řízením vztahů se subdodavateli), evidenci informací o konkurenci, o stavu zakázky, přípravy cenových a dalších nabídek, začlenění různých kolegů do týmu řešícího obchodní případ atd.

V řízení obchodu samozřejmě nesmí chybět ani řízení pipelinu (obchodního plánu), přehled o všech rozpracovaných poptávkách, o potenciálu klienta pro up-sell (tj. prodej dražších verzí produktů či služeb) a cross-sell (tj. prodej dalších souvisejících produktů či služeb) a řada dalších funkcí, které obchodníci ocení každý den.

Zjistěte, jak pečujete o své zákazníky

Samozřejmostí je také perspektiva vhodná pro oddělení péče o zákazníky. V CRM si tak snadno najdete, s kým, kdy a o čem který klient jednal, všechny související doklady a další dokumentaci k jeho jednotlivým odběrům zboží či služeb, informace o platbách apod. Díky tomu je zajištěna úplná zastupitelnost v kontaktu se zákazníkem a stejný komfort obsluhy od libovolného vašeho zaměstnance.

Všechna data na jednom místě

Na CRM modulu nového HELIOS Orange edice iNUVIO je praktické i to, že má přístup do všech součástí systému HELIOS, a to v základu. Není třeba nic propojovat, nastavovat, hledat, zkrátka vše je tam, kde má být, se stejnou logikou a možnostmi uživatelského rozhraní, které nový HELIOS nabízí. A samozřejmě i zde existuje možnost přizpůsobit schopnosti CRM vlastním potřebám za asistence našich partnerů či vašich programátorů. Nic proto nebrání přerodu CRM modulu v dnes tolik populární xRM k řízení de facto libovolných vztahů.

Chcete se o CRM a novém HELIOS Orange edice iNUVIO dozvědět více informací? Navštivte stránky www.inuvio.cz.