Prodlužují vám odběratelé splatnosti? Zkraťte si je s Roger Platbou v HELIOSU

V současné době řeší řada menších a středních firem otázky financování. Změny na trhu přinášejí firmám problémy s cash flow a likviditou mimo jiné v důsledku toho, že jejich odběratelé často prodlužují splatnosti.

Roger proplatí fakturu do tří dnů

Řešení této situace přináší fintechová platforma Roger, která zkracuje splatnosti faktur na tři dny. Jedná se o jednoduchou a rychlou službu propojující investory s podnikateli, která umožňuje získat 75 % z celkové fakturované částky už do tří dnů od vystavení faktury a zbylých 25 % po uhrazení faktury odběratelem. Cena za využívání služby je pevně stanovena předem na základě individuální nabídky.

Roger v reakci na aktuální situaci zvýšil počet pojištěných faktur a zároveň snížil nominální limit pro jednu aukci, aby byly dostupnější i menším investorům. Nejen tato opatření, ale i samotná konzervativní povaha investic do faktur jsou zdrojem optimistické nálady mezi investory v platformě.

Vyplývá to z nedávného průzkumu zaslaného Rogerem tisícovce jeho převážně drobných investorů. Z odpovědí vyplynulo, že 81 % respondentů platformě důvěřuje a plánuje i nadále přes Rogera investovat, pouze sníží investované částky. Důvodem důvěry pak byla nejčastěji kontrola nad investicemi a jejich krátkodobost.

Celý proces v HELIOSU vyřídíte on-line

Jak to funguje? Vyberete si fakturu, kterou potřebujete profinancovat, a HELIOS Orange ji prostřednictvím zásuvného modulu automaticky předá Roger Platbě, která ihned začne daný požadavek zpracovávat. Tento plug-in pro HELIOS Orange, jehož instalace a použití jsou zdarma až do prvního financování, se postará i o veškeré další související kroky, jako je účtování o postoupení pohledávky.

Celý proces od registrace až po zaslání faktury tak vyřídíte během deseti minut on-line a do tří pracovních dnů můžete očekávat peníze na účtu. Bez chození na pobočku a vyplňování zdlouhavých žádostí.

Podívejte se, jak využívá Platbu Roger v HELIOSU třeba známý český výrobce kol Olpran. Zároveň si můžete objednat bezplatnou instalaci plug-inu třeba jen proto, abyste se podívali, které odběratele si můžete nechat financovat.