Rychlá expedice zásilky je základním kamenem úspěšného e-shopu

V nabitém konkurenčním prostředím, jakým je česká e-commerce, záleží na každém detailu. Klíčovou pro spokojenost zákazníka vedle kvality produktu samotného zůstává rychlost a kvalita expedice. Právě s tou pomáhá Balíkobot

Balíkobot je chytrá softwarová technologie schopná automatizovat celý proces expedice zásilek. To se hodí e-shopům ale i výrobním firmám, které expedují palety nebo ADR Barely. 

Balíkobot zkrátí přepisování dat z objednávky do systému distribučních společností. To šetří čas a eliminuje chyby. Samotnou dopravu obstarají více než tři desítky tradičních přepravních společností a jejich služby. 

Tím to zdaleka nekončí. Balíkobot umí dokonale sledovat zásilku v reálném čase a předejít tak případným zdržením. Třešničkou na dortu je automatizované zasílání automatických e-mailů při změně stavu objednávky. Typicky se jedná o informaci pro zákazníka či poděkování za nákup.

Pro uživatele systémů HELIOS se zavedením Balíkobotu nic nemění. Pracují dál s HELIOSEM, který dobře znají a orientují se v něm. Není nutné se přepínat a přihlašovat do dalších, externích aplikací. V HELIOSU vše obstará konektor na Balíkobot, který zajistí propojení s vaším stávajícím dopravcem či dopravci. Aktuálně je zajištěna podpora přes 30 nejvyužíva­nějších dopravců s jejich 250 přepravními službami. Je přitom možné využívat i více dopravců a služeb najednou. Firmy, které využívají Balíkobot v HELIOSU, mají v průměru dva až tři různé dopravce, není však problém jich mít třeba devět najednou.

Pokud vás tato technologie zajímá a chcete se dozvědět něco i o lidech, kteří za Balíkobotem stojí, pusťte si HELIOS Podcast. Můžete jej naladit v tradičních podcastových aplikacích Apple PodcastsSpo­tify Google Podcasts, nebo na webu.