Šest let společně v cloudu

Výjimečné ocenění od poskytovatele cloudové infrastruktury Geetoo si letos, po šesti letech spolupráce, vysloužila cloudová služba ERPORT od Asseco Solutions. Ta nabízí uživatelům systémů HELIOS možnost provozovat firemní ERP systém v cloudu. Asseco Solutions se díky ní pro Geetoo stala partnerem roku 2020.

Nejrychleji rostoucí cloudová služba v roce 2020

Služba ERPORT si ocenění v podobě ručně vyrobené skleněné cihly vysloužila proto, že se v roce 2020 stala obratově nejrychleji rostoucím partnerským projektem ve skupině Geetoo. Mnoho zákazníků již o provozu svého ERP systému přemýšlí jinak. Cloud totiž nevyžaduje vlastní IT infrastrukturu ani vlastní IT odborníky a je dostupný odkudkoliv a se zachováním maximálního bezpečí.

ERP systémy patří do cloudu

O nesporných výhodách ERP systému v cloudu se přesvědčuje stále více firem využívajících systémy HELIOS. Loni mezi ně například přibyl významný dodavatel průmyslových dílů pro oblast údržby Rubix. Důvod byl vcelku prostý, stávající IT prostředí začalo vykazovat problémy a nedostačoval jeho výkon. Některé firmy však volí cloud už od prvopočátku. Nadnárodní logistická společnost ROHLIG SUUS Logistics tak využívá ERPORT už od svého vstupu na český trh v roce 2017. Proč? Chtěla se soustředit na svůj primární byznys, a ne na starosti s IT infrastrukturou.

Rok 2020 však přál nárůstu zájmu o ERPORT nejen kvůli náhlé potřebě řady firem zajistit svým zaměstnancům vzdálený přístup do podnikového informačního systému, ale také kvůli raketovému nárůstu kybernetických útoků, o kterém jsme vás již informovali. Důvodů, proč mít ERP systém v cloudu, je však mnohem víc. Proto jsme je shrnuli do tohoto článku.

Šest let v cloudu s Geetoo

Úspěšná spolupráce Asseco Solutions a Geetoo trvá již šest let. Společnosti ze skupiny Geetoo se pohybují v IT prostředí od roku 2004, přičemž Geetoo CZ se moderními cloudovými technologiemi zabývá už více než osm let. Za tu dobu skupina získala řadu prestižních ocenění od společností VMware, Veeam a Hewlett Packard Enterprise. Asseco Solutions v ní tak má silného a spolehlivého partnera pro poskytování systémů HELIOS v cloudu.