Vedoucí vývoje Luboš Římal hledá posilu do svého týmu

Sekce informačních systémů veřejné správy hledá posilu do svého týmu na pozici metodik/analytik. Kdo by byl ideální kandidát? To popisuje Development manager HELIOS Fenix Luboš Římal.

Do svého týmu hledáš posilu na pozici metodik/analytik informačních systémů. Co bude mít nový kolega na starosti? 

Hledáme nového kolegu, který bude pro produkty veřejné správy zodpovědný za rozvoj a údržbu námi vyvíjených informačních systémů v oblasti účetnictví a všeho, co s tím souvisí. Když to řeknu jednoduše, tak jeho úkolem bude přenášet svět legislativy a potřeby našich zákazníků do světa vývojářů a ostatních kolegů, ale i zákazníků.

Kdo by byl na tuto pozici ideálním kandidátem?

Nerad bych detailně popisoval, jak by měl ideální kandidát vypadat. Je totiž možné, že pozice bude na míru ušitá pro člověka, do kterého bychom to na první pohled vůbec neřekli. Ale kdybych měl přece jen základně popsat svou představu, tak by se mělo jednat o zkušenou účetní z většího města, která na úřadě již dosáhla všeho, co chtěla, a hledá novou motivaci, jak se profesně posunout dál. U nás ten prostor rozhodně je.

S kým bys rád spolupracoval?

S inteligentní osobností, která ví, co chce a nevzdává se při prvních potížích. Rád bych měl v týmu člověka, který patří mezi ty, kteří se snaží vždy hledat řešení. A to i v případech, kdy ostatní tvrdí, že žádná nejsou.

Jak bys představil tým, jehož se nová posila stane součástí?

Tým se skládá z vývojářů, kteří mají hodně zkušeností. Mají pevné nervy, protože v minulosti zvládli několik obtížných projektů. I díky tomu jsou extrémně motivovaní aktuální projekt za každou cenu dotáhnout. A potřebují k tomu někoho, kdo jim přeloží legislativní jazyk do toho uživatelského a řekne jim, co má program vlastně dělat, aby koncovým úředníkům co nejvíce usnadnil práci.

Co je na této pozici největším lákadlem?

Určitě pocit uspokojení, který přichází po čase, kdy je software v ostrém provozu, a my se od zákazníka dozvíme, že je opravdu spokojený a splnili jsme jeho očekávání. Kolega má také šanci neustále růst a profesně se posouvat. A i když to takto říkají téměř ve všech firmách, u nás to není klišé. Pro tuto pozici je potřeba stále se učit novým věcem, abychom je dokázali předat tak, že z nich bude mít uživatel užitek. Pokud se nám to povede, máme vyhráno.

Více o výše uvedené pozici naleznete zde